fbpx

Η εταιρεία Green Family- το Ελληνικόν ξεκίνησε την μακρά και επιτυχημένη πορεία της το 1996 στη Θεσσαλονίκη,  με αρχικό προσανατολισμό την αγορά των μπαχαρικών και των βοτάνων και

επεκτείνοντας σταδιακά το product mix της. Σε μια εποχή που η αγορά των βιολογικών ήταν ακόμα

“υπό εξερεύνηση” από τους καταναλωτές, η αλυσίδα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού και το μαγαζί απέκτησε την φήμη του εξειδικευμένου καταστήματος που σέβεται τον καταναλωτή προσφέροντάς του υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Σήμερα, με 9 καταστήματα και σταθερή ανάπτυξη, έχει κατακτήσει τον τίτλο του leader της αγοράς και αποτελεί μια επενδυτική κίνηση με πολλαπλά ισχυρά πλεονεκτήματα.

Ο κ. Θεόδωρος Πανταλεών, ιδρυτής της Green Family- το Ελληνικόν μας εξηγεί τι κάνει το δίκτυο να ξεχωρίζει στην αγορά και γιατί αποτελεί ένα εξαιρετικό μοντέλο franchise.

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τα Green Family Το Ελληνικόν να ξεχωρίζουν απέναντι στα άλλα καταστήματα/αλυσίδες του κλάδου;

Η GREEN FAMILY το Ελληνικόν θεωρείται Leader στην Ελληνική αγορά των βιολογικών προϊόντων και διακρίνεται από βαθιά γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο. Είναι μια εταιρία που ενώ είναι πλέον δομημένη σε ένα πλήρως επαγγελματικό πλαίσιο δεν έχει ξεχάσει λεπτό την αρχική της αποστολή και δεν έχει ξεχάσει σε κανένα σημείο της πορείας της την πελατοκεντρική φιλοσοφία και την ποιότητα της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες της.

Η εταιρεία μας επενδύει στη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και διαφοροποιείται σε σχέση με τον υφιστάμενο ή και μελλοντικό ανταγωνισμό. Όλα τα χρόνια της πορείας της, η Green Family- το Ελληνικόν κάνει μεγάλα βήματα σχετικά με τις πιστοποιήσεις, τον οργανωτικό και παραγωγικό της σχεδιασμό. Όλα καταστήματα της εταιρίας μας είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο πιστοποίησης ως βιολογικά καταστήματα. Η οργάνωση της κεντρικής αποθήκης και του πιστοποιημένου συσκευαστηρίου μας εξασφαλίζουν την ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές, όπως επίσης και η ανάπτυξη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Παράλληλα, η εταιρία μας επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και εξέλιξη των ανθρώπων της εντάσσοντας την τεχνολογία μέσα στην καθημερινότητά της αφού πλέον έχει επενδύσει σε ένα σύστημα e-learning με webinars μέσα από την διαδικτυακή μας σελίδα, όπου οι συνεργάτες της επιχείρησης παρακολουθούν σεμινάρια.

Η GREEN FAMILY το Ελληνικόν προάγει την υγιεινή διατροφή και δεν έχει αλλάξει την φιλοσοφία της από την ίδρυσή της το 1996 μέχρι και σήμερα αφού για εμάς, τους ανθρώπους της, η ενασχόληση με τον κλάδο των βιολογικών συμβάλει στην βελτίωση της ζωής μας και δεν το βλέπουμε ως επιχειρηματικό κέρδος και μόνο. Το στήσιμο των καταστημάτων μας, με την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών με ελάχιστη ενεργειακή επιβάρυνση αποδεικνύει τον σεβασμό μας προς τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, τον σεβασμό μας προς την φύση και τον άνθρωπο. Η βασική διαφορά μας τελικά με όλες τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου είναι ότι για εμάς η ενασχόληση με τον κλάδο των βιολογικών δεν είναι απλά μια επιχειρηματική επιλογή αλλά είναι στάση ζωής.

Έχετε δώσει σημαντικό βάρος στα βότανα, στα μπαχαρικά και στα νωπά προϊόντα (φρέσκα λαχανικά, κρέας, τυροκομικά κ.λπ.). Γιατί οι κατηγορίες αυτές είναι σημαντικές για τον τελικό καταναλωτή αλλά και για τον franchisee;

Οι κλάδοι που αναφέρετε αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας αλλά και της κουλτούρας μας. Ένα κατάστημα GREEN FAMILY το Ελληνικόν δεν είναι όπως είπαμε απλά ένα κατάστημα απρόσωπης πώλησης βιολογικών προϊόντων. Για εμάς είναι σημαντικό και πρωτεύουσας σημασίας να μοιραστούμε τις αξίες μας με όλους τους πελάτες μας. Επίσης είναι σημαντικό να ενδυναμώσουμε την σχέση μας με τους ανθρώπους που μοχθούν στην φύση και αγωνίζονται καθημερινά για την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που πωλούνται στα καταστήματά μας.

Οι αξίες μας είναι κοινές με την πορεία της πατρίδας μας και του πολιτισμού της αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι οι κατηγορίες που προαναφέρατε. Συνεπώς εκτός από την σημαντική συμμετοχή τους στο προϊοντικό μίγμα άρα και στις πωλήσεις των καταστημάτων μας είναι και μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας που διακρίνει την GREEN FAMILY το Ελληνικόν.

Οι κατηγορίες αυτές είναι κατηγορίες που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων και εμείς είμαστε εδώ να παντρέψουμε τις καθημερινές ανάγκες συνήθειες και επιθυμίες των καταναλωτών με την προσφορά υψηλής ποιότητας προϊόντων που θα καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Αναφέρατε επιγραμματικά 3 λόγους για τους οποίους κάποιος υποψήφιος franchisee να επιλέξει τη συνεργασία με την Green Family Το Ελληνικόν.

Μια από τις βασικές λέξεις της επωνυμίας της εταιρίας μας είναι FAMILY και αυτό μας υποχρεώνει να προστατεύουμε κάθε φορά όλα τα μέλη της οικογένειάς μας είτε είναι πελάτες μας είτε είναι συνεργάτες μας.  Θα πρέπει να επιλέξει την δική μας εταιρία επειδή είναι η εταιρία που έχει ταυτιστεί με τον κλάδο των βιολογικών προϊόντων εδώ και 20 χρόνια όσο καμία άλλη εταιρία στην Ελλάδα. Αν θα έπρεπε να αναφέρω λοιπόν 3 λόγους αυτοί θα ήταν:

  1. Η βαθιά γνώση της αγοράς και οι αξίες που η GREEN FAMILY το Ελληνικόν μεταφέρει αναλλοίωτες για περισσότερα από 20 χρόνια από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Ο σεβασμός προς τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, προς την φύση και το περιβάλλον και η ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία και η ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης του κλάδου. Ο σεβασμός και η στήριξη προς τον Έλληνα βιοκαλλιεργητή και η συμβολή της στην ανάπτυξη του κλάδου.
  2. Η εξασφάλιση όλων των παραμέτρων που συμβάλλουν στην επιτυχία μιας επιχείρησης (γνώση αντικειμένου, οργάνωση διαδικασιών, κεντρικοποίηση και ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας, κερδοφορία κ.λπ.)
  3. Η πρόθεση του να συνεργαστεί με την εταιρία leader στην Ελληνική αγορά βιολογικών προϊόντων

Επικοινωνήστε μαζί μας